۱۴۰۱ اردیبهشت ۲۳, جمعه

صفر تا صد سیستم گرمایش از کف و هزینه اجرای آن

 صفر تا صد سیستم گرمایش از کف و هزینه اجرای آن

اجرای سیستم گرمایش از کف به جای استفاده از فن کویل و نصب رادیاتور در ساختمان هایی که دارای موتورخانه یا پکیج هستند در سال های اخیر رایج شده است. بر خلاف تبلیغات بی پایه و اساس سیستم گرمایش از کف اگر درست اجرا شود, هیچ معایبی نداشته و کامل ترین سیستم گرمایش ساختمان محسوب میشود. به زبان ساده آب شوفاژ به جای این که در رادیاتورها بچرخد و محیط را گرم کند با یک لوله کشی حساب شده از کف باعث گرم شدن محیط میشود. حال در ادامه به صفر تا صد استانداردها و موازین اجرای سیستم گرمایش از کف میپردازیم.
به طور کلی از سه سیستم برای اجرای گرمایش از کف میتوان استفاده کرد. اول گردش آب گرم, دوم گردش هوای گرم و سوم استفادها ز پدهای الکتریکی برای گرم کردن کف ساختمان که در ایران به دلیل شرایط خاص از روش اول استفاده شده و برای تولید آب گرم شوفاژ از موتورخانه یا پکیج استفاده میشود. تفاوت چندانی هم بین اجرای گرمایش از کف در موتورخانه یا پکیج وجود ندارد. در این روش با اجرای لوله کشی شوفاژ از زیر سرامیک و پارکت گرمایش رو به بالا انجام میشود.
در شکل زیر نحوه صحیح چرخش لوله های گرمایش از کف را میبینید. برای محاسبه لوله گرمایش از کف به اینجا بروید.
صفر تا صد سیستم گرمایش از کف


اجرای سیستم گرمایش از کف

عموما اجرای سیستم گرمایش از کف شامل مراحل زیر میشود.
  1. محاسبه و چیدمان محل نصب کلکتور و طراحی و زون بندی گرمایش از کف
  2. نصب عایق گرمایش از کف اعم از فوم مخصوص گرمایش از کف , فوم متالایز , مش بندی و ...
  3. نصب کلکتور و شیرالات کلکتور
  4. اجرای لوله کشی گرمایش از کف
  5. نصب لوله ورودی از موتورخانه یا پکیج و لوله کشی گرمایش از کف به شیر کلکتور
  6. تست اب بندی گرمایش ازکف و در نهایت چک کردن گرمایش از کف از لحاظ حرارتی

اجرای لوله کشی گرمایش از کف

اجرای لوله کشی گرمایش از کف معمولا به صورت کلکتوری انجام میشود اما انشعابی هم قابل انجام است. کنترل زون های مختلف از مزایای لوله کشی کلکتوری است که در سیستم نصب رادیاتور نیز انجام میشود. لوله اختصاص داده شده برای یک زون بایستی در حدود ۹۰ متر باشد. این متراژ لوله از کلکتور شروع شده و معمولا در سالن های پذیرایی که به گرمایش بیشتری نیاز دارند, به دلیل نزدیک بودن لوله کشی به کلکتور بازدهی حرارتی بیشتری را شاهد هستیم. برای لوله کشی گرمایش از کف حتما بایستی از لوله پنج لایه و بهترین برند آن برای تهیه خرید از نمایندگی نیوپایپ باشد. البته با توجه به قیمت لوله سوپرپایپ میتوان این لوله را درجه یک فرض کرد اما هزینه گرمایش از کف را 30 درصد گران تر میکند.

نحوه چرخاندن لوله در زون چهار ضلعی مورد نظر به دو شکل صورت میگیرد. روش اول که توزیع حرارتی بهتری دارد, به شکل یک لوپ به دور محیط چهارضلعی چرخیده و با فاصله ۳۰ سانتیمتر تا مرکز چهار ضلعی ادامه پیدا میکند. در مرکز  چهار ضلعی و از بین فاصله ۳۰ سانیتمتری بین لوله های رفت خط برگشت شکل گرفته و همین طور چرخیده تا به نقطه آغاز لوله رفت برسد. هزینه لوله کشی ساختمان با این روش کاهش میابد.

بدین ترتیب میزان گرمایش به صورت منصفانه ای در همه جای محیط وجود دارد. اما در روشی که توزیع حرارتی خیلی عادلانه ای ندارد, لوله کشی از یک گوشه چهار ضلعی شروع شده, به صورت زیگزاگ در طول یا عرض حرکت کرده و در سمت دیگر چهار ضلعی به اتمام میرسد. با این شیوه ابتدای خط گرمایش بیشتری نسبت به انتهای لوله کشی گرمایش از کف داشته و احتمالا نیمه ابتدایی چهار ضعلی گرمای بیشتری از قسمت دوم چهار ضلعی گرم شود.

نوع چهار ضلعی خیالی  اعم از مربع و مستطیل فرقی نکرده و مهم این است که حداکثر سطح محیط توسط لوله کشی پوشش داده شود. البته وسواس بیش از حد هم لازم نبوده و گرمایش از کف به اندازه کافی فضا را گرم میکند.

موتورخانه گرمایش از کف

موتورخانه گرمایش از کف تفاوتی با موتورخانه سیستم رادیاتور نداشته و لوله خروجی برای هر واحد بایستی حداقل سایز 1 اینچ باشد. البته در متراژهای بالاتر از لوله 4 یا 5 فولادی استفاده شده که بعد از خروج از موتورخانه به لوله 5 لایه تبدیل میشود. 

سیستم گرمایش از کف ساختمان

در سیستم  گرمایش از کف ابتدا قسمت پایین که مورد نیاز ساکنین است گرم شده  و هوا با دمای کم به بالا می رسد، که این یکی از نکات مثبت این سیستم می باشد.

یکی دیگر از خصوصیات استفاده از روش گرمایش از کف که امروزه بسیار مورد توجه واقع می شود آسایش و راحتی افراد می باشد، به طوریکه آسایش و راحتی فرد در محل زندگی بدون اینکه از هر بابت دارای محدودیت باشد فراهم می شود.

تجسم کنید  که بدن شما در یک اتاق به گونه ای گرم شود که شما در هنگام استراحت هیچگونه هوای گرمی را تنفس  نکنید و دم و بازدم شما بسیار ملایم صورت گیرد، این مناسبترین  روش گرم کردن در یک آپارتمان و یا یک مکان  صنعتی است. همه اعضای بدن شما بخصوص پا که بیشترین فاصله را با قلب دارد همواره  گرم خواهد ماند و این برای انسان بسیار مناسب می باشد .

همانطور  که در بالا ذکر شد در گرمایش بوسیله رادیاتور یا بخاری دمای قسمت پایین اتاق سردتر از بالای آن می باشد. که این حالت برای کودکان که دارای قد کوچکتری هستند بسیار نامناسب میباشد.

به این شرایط  افزایش البسه آنها برای جلوگیری ازبیماری، جنب و جوش کودکانه آنها را محدود می کند. سیستم گرمایش از کف برخلاف بخاری و سوخت گاز که هوای محل سکونت را به دلیل گرمای بیش ازحد خشک می کند، رطوبت نسبتا بهتر در محیط  را در نگه می دارد.

تجربه نشان داده که  بیشتر افراد از کثیف شدن دیوارها و محیط زندگی در اثر استفاده از منابع گرمایی همچون بخاری و رادیاتور احساس نارضایتی می کنند. سوزاندن گردهایی که بروی بخاری و رادیاتور نشته آنها را تبدیل به دوده کرده و پرد و دیوارها را سیاه میکند.

لیست لوازم گرمایش از کف

  • عایق و تجهیزات مربوطه اعم از فوم شانه تخم مرغی, فوم ورقه ای( مش, بست خاردار یا بست ریلی گرمایش از کف, بسته به انتخاب مجری و کارفرما
  • جعبه کلکتور, کلکتور, بست کلکتور, شیر کلکتوری, شیر هواگیری یا ایرونت, شیر ترموستاتیک
  • لوله ۵ لایه یا تک لایه پکس به متراژ لازم

انتخاب فوم گرمایش از کف, بین فوم شانه تخم مرغی که اجرای راحت تری داشته, نصب فوم ورقه ای با مش که استحکام و قیمت بالایی دارد و استفاده از فوم ورقه ای همراه با بست ریلی یا خاردار بسته به روش اجرای گرمایش از کف مجری و هزینه پرداختی کارفرما دارد.

اما به طور کلی به دلیل ضخامت بیشتر(چند سانتیمتری) فوم شانه تخم مرغی نسبت به فوم های ورقه ای احتمال افت و کاهش ضخامت در فوم شانه تخم مرغی در طول زمان بیشتر بوده و این فوم ها بعد از مدتی باعث لق شدن سرامیک و کف محل اجرای گرمایش از کف میشوند.

اجرای گرمایش از کف با مش هم مشکل تر است و هم یک مقدار گران, اما استحکام آن تضیمن شده است, چرا که مش یا توری های فنسی مانند یک فونداسیون ساختار زیرسازی  کف محل را محکم میکنند.

تعمیرات گرمایش از کف

از آنجا که درسیستم گرمایش از کف جریان هوا به آرامی از پایین به بالا می باشد بنابراین دیوار ها تمیز می مانند. همین امر در مورد افرادی که دارای مشکلات تنفسی هستند بسیار مورد اهمیت است زیرا که محیط زندگی عاری ازهرگونه محرک خواهد شد.

استفاده از این روش در مکانهایی همچون آشپزخانه و حمام که کف آنها عموما خیس و مرطوب است مناسب بوده و باعث خشک شدن ان  می شود. مساله مهم دیگر اینکه در این روش رطوبت زمین که در برخی  از منازل منجر به بروز بیماریهای مفصل می شود از بین رفته و باعث کاهش درد بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی میباشد.

همچنین از رطوبت دیوارها و رشد قارچ و کبک به روی آنها که شکل خوشایندی ندارد جلوگیری می شود و خصوصیت مثبت دیگر این روش این است که جایی برای رشد و تکثیر حشرات موزی وجود ندارد.

یکی دیگر از مزایای  سیستم گرمایش از کف این است که  فضای محیط توسط فن کویل , رادیاتور و بخاری اشغال نشده  و به همین منظور ابتکار عمل و فضای بیشتری در تغییر دکوراسیون محل زندگی خواهید داشت.

شاید فکر کنید  که به هنگام نصب سیستم کف خواب دیگر نمی توانید پوشش مورد علاقه تان را برای کف انتخاب کنید. ولی این طور نیست. مطمین باشید که شما می توانید برای پوشش کف منزل خود از هر نوع مصالحی ازجمله سنگ، سرامیک، کاشی پارکت چوب وفرش نیز استفاده کنید بدون اینکه تأثیری درگرمای مطلوب محیط شما بگذارد.

یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف در روشهای ذوب برف می باشد بطوریکه از این روش برای ذوب یخ یا برف موجود در پیاده روها، لنگرگاههای بارگیری، جاده ها، ورودی ساختمانها و بیمارستانها، باند فرود هواپیما و زمینهای ورزشی از جمله زمین فوتبال وغیره که دسترسی آسان و سریع به محل الزامی است می توان استفاده کرد.

مزایای  استفاده از سیستم گرمایش كفی

۱- اسایش و آرامش در بالاترین حد ممكن :

درجه حرارت ثابت و دائمی دركلیه طول زمستان در نزدیكی كف ساختمان و در محلی كه شما قرار دارید وجود خواهد داشت . این حالت بسیار دلپذیری است كه محیط اطراف پا گرم بوده و هوای مورد تنفس گرمای زیادی نداشته باشد.

پروفیل دمایی سیستم گرمایش کفی به پروفیل ایده آل بسیار نزدیک است، گرما به آرامی از کف به سمت سقف منتشر می شود، پای گرم و سر خنک، به سلامت کمک می کند..

۲- ثابت بودن حرارت : بعلت جرم بسیار پوشش كف ساختمان در صورت هر گونه قطع برق و یا عوامل دیگر كه باعث توقف حرارت دهی مركزی باشد ، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روشها می باشد . در این سیستم ابتدا مدت زمانی طول می كشد تا كف زمین به درجه حرارت مطلوب برسد ، ولی پس از گرم شدن این حرارت به صورت باثبات تری در طول مدت زمستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت .

۳- سبكی وزن ساختمان ، افزایش ارتفاع اتاقها : بعلت استفاده از یكنوع لوله با سایز پائین و همچنین حذف عبور لوله های تاسیساتی از روی یكدیگر ( كه عموما باعث بالا آمدن كف واحدها و پر كردن كف در زمان ساخت می شود ) ضخامت پوشش به مقدار زیادی كاهش می یابد. این امر ضمن كم كردن وزن ساختمان ( و در نتیجه استقامت بیشتر آن ) موجب افزایش ارتفاع سقف واحدها نیز می گردد.

۴- صرفه جویی در مصرف سوخت : بعلت تماس مستقیم افراد با منبع گرمایش درجه حرارت اتاق در درجات پائین تری تنظیم می گردد. این امر موجب صرفه جویی ۲۵ الی ۴۰ درصد در مصرف سوخت خواهد شد .

۵- آزادی عمل در دكوراسیون داخل منزل :

بعلت قرار گرفتن این سیستم در داخل كف زمین اثاثیه را میتوان در هر گوشه از ساختمان قرار داد . این امر بخصوص در واحدهای كوچكتر و اتاق خوابهای بافضای محدود ، ملموس تر خواهد بود .

۶- هوای تمیز و خشك نشدن هوا :

در سیستم رادیاتوری ، عموما هوای اتاق خشك می شود . در بسیاری از موارد با قرار دادن كتری آب روی رادیاتور سعی در افزایش رطوبت اتاق می شود . این مشكل در سیستم گرمایش كفی نمودی نخواهد داشت .

۷- تمیزی دیوارها و اثاثیه منزل : بعلت سیكل گردش هوای داغ در زمان استفاده از رادیاتور عموما دیوارهای بالای شوفاژ به مرور زمان سیاه شدهو دوده را بخود جذب می نماید .

هزینه گرمایش از کف

هزینه گرمایش از کف تقریبا با هزینه لوله کشی پکیج و نصب رادیاتور یکسان است. در حال حاضر قیمت تمام شده گرمایش از کف شامل فوم و لوازم گرمایش از کف با اجرا بین 200 تا 250 هزار تومان در هر مترمربع براورد میشود. این نوسان به دلیل تغییرات قیمت اجناس و همچنین تفاوت در برند و نوع لوازم دارد. اجرت اجرای گرمایش از کف نیز طبق نرخ اتحادیه لوله کشی ساختمان در حدود 50 تا 70 هزار تومان بسته به متراژ کار و تجهیزات دارد.
برای آشنایی بیشتر با سیستم گرمایش از کف و هزینه به نمایندگی سوپرپایپ تهران فروشگاه لوله و اتصالات حسین پور مراجعه کنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر