۱۴۰۲ آبان ۲۸, یکشنبه

بهترین روش محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف چیست ؟

 محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف

برای طراحی و محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف همراه ما باشید. گرمایش کف یکی از سیستم های مدرن حرارتی است که برای اماکن مسکونی و صنعتی مناسب بوده و به دلیل اینکه گرما در نازل ترین ارتفاع در محیط آزاد شده و به سمت بالا حرکت میکند,کمترین پرت حرارتی و مصرف انرژی را با بیشترین بازدهی گرمایشی دارد. یعنی اگر در یک موتورخانه دمای رادیاتور در فصول سرد سال روی 70 درجه قرار بگیرد با سیستم گرمایش از کف میتوان این درجه حرارت را به 60 درجه کاهش داد, به همین دلیل این سیستم بسیار به صرفه و مطبوع بوده و فقط در هنگام خرید و اجرا بایستی به نکات مهم توجه نمود. پیش از خرید و تهیه لیست لوازم گرمایش ا زکف, بایستی یک طراحی ضمنی روی نقشه یا به صورت ذهنی انجام شده و محیط مورد نظر را به سطوح مختلف 10 تا 20 متری تقسیم بندی نمود. معمولا برای هال پذیرایی گرمایش از کف به چند زون تقسیم شده و کلکتور گرمایش از کف را در مجاورت سالن قرار داده و برای هر اتاق خواب نیز یک زون در نظر میگیریم, هر چند که اتاق خواب هایی هستند که شاید زیر 10 هم باشد اما به دلیل اینکه نمیتوان به صورت ترکیبی با یک فضای دیگر, اتاق خواب را نظر گرفت, مجبور هستیم که هر اتاق خواب را یک زون اجرا کنیم و یک چشمه کلکتور رفت و برگشت را به آن اختصاص دهیم.
لوله کشی گرمایش از کف از کلکتور رفت شروع شده وبا گردش در کف در مسیر بازگشت به کلکتور برگشت رسیده تا مجددا برای گرم شدن به موتورخانه یا پکیج برود. هر زون بایستی بین 80 تا 100 لوله مصرف کند, چرا که میزان کمتر از این عدد, موجب گرم شدن بیش از حد و بلا استفاده این زون شده و به نوعی حق دیگر قسمت ها را میخورد. در صورتیکه متراژ لوله از 100 متر هم بیشتر شود, باعث میشود که این زون به اندازه کافی گرم نشود و از آنجا که در سیستم گرمایش از کف توزیع منصفانه حرارتی مد نظر است ,عدول از این متراژ به سیستم گرمایش از کف صدمه میزند.
نحوه محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف 
معمولا به ازای هر متر مربع بین 4 تا 5 متر لوله مصرف میشود. حدود 10 سانتیمتر بایستی از دیوارهای جانبی فاصله گرفته و به صورت شکل زیر کار انجام شود. فاصله بین هر لوله رفت و برگشت مجاور از هم حدود 12 تا 15 سانتیمتر است. 
محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف


پس از طراحی و کشیدن نقشه و ایجاد طرح اولیه و پس از تهیه لوازم مورد نیاز گرمایش از کف ما سه مرحله اجرایی در گرمایش از کف داریم.

1- آماده سازی گرمایش از کف شامل ترازبندی, نصب انواع فوم و در صورت نیاز مش گرمایش از کف, نصب جعبه کلکتور از جزییات مهیا کردن اجرای گرمایش کفی هستند.

2- بعد از نصب عایق  گرمایش از کف نوبت به نصب و لوله کشی فرا میرسد. همانطور که میدانید هر مترمربع کف نیاز به 4 تا 5 متر طول لوله سایز 16 پنج لایه داشته و هر بخش نباید بیشتر از حدود 100 متر طول لوله مصرف شود. لوله کشی گرمایش از کف طوری اجرا میشود که توزیع حرارت در قسمتهای مختلف تا حدودی متوازن شود.

3- امتحان کردن گرمایش از کف که یکی از مهمترین قسمتهای اجرا این سیستم میباشد. به دلیل اینکه کار عیب یابی و تعمیرات احتمالی پس از پوشاندن گرمایش از کف کاری بسیار مشکل و پرهزینه است, بهتر است حداقل تست نشتی را انجام دهد. محافظت از لوله های در حین عملیات ساختمان نیز بسیار مهم تلقی میشود.

همانطور که اشاره شد, لوله اختصاص داده شده برای یک زون بایستی در حدود 90 متر باشد. این متراژ لوله از کلکتور شروع شده و معمولا در سالن های پذیرایی که به گرمایش بیشتری نیاز دارند, به دلیل نزدیک بودن لوله کشی به کلکتور بازدهی حرارتی بیشتری را شاهد هستیم.

نحوه لوله کشی پس از محاسبه متراژ لوله گرمایش از کف در زون چهار ضلعی مورد نظر به دو شکل صورت میگیرد. شیوه نخست که توزیع حرارتی بهتری دارد, به شکل یک لوپ به دور محیط چهارضلعی چرخیده و با فاصله 25 تا 30 سانتیمتر تا مرکز چهار ضلعی ادامه پیدا میکند. در مرکز  چهار ضلعی و از بین فاصله 30 سانیتمتری بین لوله های رفت خط برگشت شکل گرفته و همین طور چرخیده تا به نقطه آغاز لوله رفت برسد.

بدین ترتیب حرارت به شکل عادلانه در همه جای محیط وجود دارد. اما در روشی که توزیع حرارتی خیلی متفارنی  ندارد, لوله کشی از یک گوشه مربع یا مستطیل اغاز شده, به صورت زیگزاگ در طول یا عرض حرکت کرده و در سمت دیگر چهار ضلعی به اتمام میرسد. با این شیوه ابتدای خط گرمایش بیشتری نسبت به انتهای لوله کشی گرمایش از کف داشته و احتمالا نیمه ابتدایی چهار ضعلی گرمای بیشتری از نیمه دوم چهار ضلعی گرم شود.

نوع چهار ضلعی فرضی اعم از مربع و مستطیل فرقی نکرده و مهم این است که حداکثر سطح محیط توسط لوله کشی پوشش داده شود. البته وسواس بیش از حد هم لازم نبوده و گرمایش از کف به اندازه کافی فضا را گرم میکند.

در صورت نیاز به محاسبه متراژ گرمایش از کف میتوانید به صورت دستی و یا نرم افزار های آنلاین ترسیم نقشه نیز استفاده کنید.

۱۴۰۲ آبان ۱۷, چهارشنبه

لیست قیمت محصولات استارکو در نمایندگی شامل چه شیرآلاتی است

لیست قیمت محصولات استارکو

در این نوشتار به بررسی لیست قیمت محصولات استارکو و شیرآلات آن میپردازیم. برای استعلام دقیق و خرید به نمایندگی استارکو در بازار تهران فروشگاه لوله و اتصالات پایپ بازار مراجعه کنید.
مهمترین محصولات استارکو که همه آنرا میشناسند, شیر گازی استارکو است. شیر گازی استارکو یک برند مشهور شیر گازی از محصولات شرکت استارکو و ساخت ایرا است, که برای کنترل جریان گاز در شبکه‌های توزیع گاز طبیعی و سایر انواع گازها استفاده می‌شود. این شیرها با مواد مقاوم در برابر فشار و شرایط محیطی تولید می‌شوند و به وسیله مکانیزمی کنترل می‌شوند تا جریان گاز را به صورت دقیق و منظم تنظیم کنند. استارکو یکی از تولیدکنندگان معتبر شیرهای گازی است و محصولات آن در صنایع گوناگونی از جمله صنعت گاز، نفت، پتروشیمی، انرژی و ساختمان به کار می‌رود. شیرهای گاز نوعی از شیرهای توپی(Ball Valve) هستند که دارای مهر استاندارد بوده و مورد تایید سازمان نظام مهندسی برای استفاده در لوله کشی گاز ساختمان هستند. از دیگر محصولات با کیفیت استارکو شیرهای گازی هستند که برای گاز تاییدیه استفاده نداشته و به شیرهای غیرگازی معروف هستند. این نوع شیرهای توپی برای استفاده در لوله کشی آب, هوا,باد, روغن و دیگر سیالات کیفیت بسیار مناسبی دارند. تفاوت شیرهای گازی و شیر غیرگازی به غیر از مهر استاندارد آنها در دبی یا قطر داخلی شیرآلات و همچنین نوع آلیاژ به کار رفته در شیر گازی است.

از دیگر محصولات استارکو میتوان به شیرصافی, شیر پیسوار,شیر ماشین لباسشویی و شیر حیاتی دسته گازی اشاره کرد. کارخانه استارکو همه محصولات خود را در کیفیت بالایی تولید میکند.

قیمت انواع لوله گاز

لیست قیمت محصولات استارکو



لیست قیمت محصولات استارکو در نمایندگی استارکو

کیفیت شیرآلات استارکو بسیار بالا و در سطح یک است. به همین دلیل قیمت محصولات استارکو نیز نسبت به محصولات کمتر شناخته شده و با کیفیت متوسط بیشتر است.

شیرگازی 1/2 استارکو 66 هزار تومان, شیرگازی 3/4 استارکو 95 هزار تومان, شیرگازی 1 اینچ استارکو 160 هزار تومان, شیرگازی 11/4 استارکو 300 هزار تومان, شیرگازی 11/2 اینچ استارکو 400 هزار تومان و شیر گازی 2 اینچ استارکو 600 هزار تومان هستند. شیرهای غیرگازی یا غیرتایید که برای آب مصرف میشوند نیز همین قیمت ها را دارند.

کاربرد شیرآلات استارکو در صنعت

شیر گازی و غیرگازی استارکو در صنایع مختلف به عنوان یک ابزار کلیدی برای کنترل و مدیریت جریان گاز به کار می‌رود. برخی از صنایع و محیط‌هایی که از شیر گازی استارکو استفاده می‌کنند، عبارتند از:

1. صنعت گاز و نفت: در تجهیزات و تأسیسات مرتبط با تولید، انتقال و توزیع گاز و نفت، شیرهای گازی استارکو جهت کنترل و تنظیم جریان گاز به کار می‌روند.

2. پتروشیمی: در صنعت پتروشیمی، کنترل دقیق جریان گازها و مایعات از اهمیت بالایی برخوردار است و شیرهای گازی استارکو در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. انرژی: در تأسیسات تولید انرژی، از جمله نیروگاه‌ها، شیرهای گازی استارکو جهت کنترل جریان گازها و سوخت‌ها به کار می‌روند.

4. صنایع شیمیایی: در صنایع شیمیایی نیز کنترل دقیق جریان گازها و مواد شیمیایی از اهمیت بالایی برخوردار است و شیرهای گازی استارکو در این زمینه به کار می‌روند.

5. صنایع ساختمانی: در تجهیزات گاز‌رسانی و گاز‌سوزان در ساختمان‌ها و اماکن مختلف، از شیرهای گازی استارکو جهت کنترل ایمن جریان گاز استفاده می‌شود.

6. صنعت فرآوری غذا: در برخی فرآیندهای فرآوری مواد غذایی مانند پخت و پز صنعتی، از شیرهای گازی برای کنترل حرارت و جریان گاز استفاده می‌شود.

7. صنعت آب و فاضلاب: در تأسیسات آب و فاضلاب نیز شیرهای گازی استارکو برای کنترل جریان گاز و تنظیم فشار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خصوصیات محصولات استارکو

  • بدنه و درپوش از برنج فورج گرم با حداقل خلوص ۵۸ درصد مس
  • دسته با روکش PVC مرغوب و از فولاد گالوانیزه مقاوم در برابر خوردگی
  • مهره از فولاد گالوانیزه مقاوم در برابر خوردگی
  • واشرآبندی از جنس تفلون (PTFE)
  • میله و توپی شیر از برنج تراشکاری
  • توپی دارای آبکاری نیکل-کرم و مقاوم در برابر خوردگی
برای استعلام قیمت و دریافت لیست قیمت محصولات استارکو در نمایندگی و خرید از نمایندگی اتصالات بنکن با پایپ بازار تماس بگیرید.