افتادن اشیا در چاه توالت
افتادن اشیا در چاه توالت از جمله مشکلات خنده دار اما دردسر سازی است که ممکن است هر کسی با آن مواجه شده و شاید برخی به دلیل خجالت کشیدن از این موضوع بگذرند, اما بهتر است جسم مورد نظر را از چاه در آورده و هر چند که ممکن است شی مورد نظر ارزشی نداشته باشد اما میتواند برای ساکنین دردسر درست کند. در برخی موارد نیز در اوردن اشیا از چاه توالت بنا به دلایل شخصی حیاتی بوده و جسم ناگزیر حتما بایستی از چاه توالت خارج شود.
دلیل افتادن اشیا در چاه توالت
اغلب این موارد یک اتفاق ساده است که رخ داده و نباید نگران باشد. شاید وجود و نصب چاه بست و کمی مراقب بودن از وقوع افتادن اشیا در چاه توالت جلوگیری کند اما به هر حال ممکن است برای بسیاری رخ دهد.
فارغ از قیمت شی افتاده به داخل چاهک , بی اعتنایی به عوارض این مساله میتواند , هزینه های زیادی برای ساختمان داشته باشد . شاید این گرفتگیها همان لحطه اتفاق نیفتد , اما ممکن است پس از مدتی جسم مذکور با جمع کردن مو و رسوبات معلق در فاضلاب موجب گرفتگی لوله کشی فاضلاب شود.
بودن یک جسم جامد و اشغال بخشی از سطح مقطع لوله باعث کند شدن سرعت آب و در نتیجه افزایش میزان ته نشین شدن رسوبات در لوله فاضلاب میشود . همین موضوع به مرور زمان افزایش گرفتگیها و انسداد کامل لوله کشی را می انجامد.
در برخی از افتادن اشیا در چاه توالت, اجسام قیمت مانند گوشواره طلا , زنجیر , انگشتر ,حلقه , سکه ارزشمند , پلاک , جواهر ,گوشی موبایل , کلید و سوییچ اتومبیل و دیگر لوازم ارزشمند به داخل چاه میفتند که این گونه لوازم به غیر از گرفتگیهایی که ایجاد میکنند, ارزش زیادی برای صاحب آن داشته و ما مجبور به در آوردن این اجسام میشویم.
به همین علت در صورت سقوط هرگونه شی و اجسام خارجی هرچند کوچک , بایستی سعی کنیم که قطعه مورد نظر را از لوله فاضلاب خارج کنیم.
در این راه بایستی تلاش کنید که تا میشود, از راهکار های راحت و ایمن برای خارج کردن اجسام از چاه توالت استفاده شده تا علاوه بر سلامتی خود و اطرافیان, مراقب عدم آسیب رسیدن به تجهیزات سرویس بهداشتی و منزل باشید, و این کار نیاز به کمی حوصله و همچنین مهارت دارد.
در افتادن اشیا در نقاطی غیر از چاه توالت مانند افتادن اجسام به داخل سیفون سینک ظرفشویی یا روشویی, دردسر زیادی وجود نداشته و این اجسام احتملا سقوط کرده در این لوازم, به دلیل قابلیت باز و نصب آسان به راحتی قابل خارج شدن هستند.
در اوردن اشیا از چاه توالت
- قابل دیدن بودن شی مورد نظر , میتواند ما را به راحت خارج کردن جسم مورد نظر از داخل چاه فاضلاب امیدوار کند . اگر شی مورد نظر در سیفون یا شترگلویی لوله کشی فاضلاب افتاده باشد و ارتفاع آن زیاد نباشد , شاید بتوان با ابزاری به نام آسان گیر و خرید گیره فاضلاب و حتی یه میله سرخم برخی اشیا را براحتی خارج نمود . طول گیره فاضلابی یا آسان گیرهای موجود در بازار بین 50 تا 125 سانتیمتر هستند . اما تمام این قضایا بستگی به تجربه شما دارد .
- استفاده از انگشتان خود که البته کاری چندش آور بوده و ممکن است , آسیبهایی جدی به دست شما وارد نماید . شاید اینکار کثیف ترین کاری باشد که یک نفر انجام دهد . در صورت افتادن اجسام در توالت فرنگی , کاسه فرنگی بایستی باز و سپس نصب شود .
- در زمانیکه به ابزارآلات تخصصی دسترسی ندارید و مصر هستید که شی مورد نظر را شخصا از چاه توالت در بیاورید , میتوانید با استفاده از جالباسی که سرکجی در خود دارد و یا بوسیله یک سیم مفتولی محکم با ارتفاع مناسب یک چنگال درست کرده و جسم مورد نظر را در صورت امکان به سر آن بند کرده و خارج کنید .
- شاید استفاده از سیم مفتول یا چنگک برای اشیایی مانند کلید و زنجیر که جایی برای قلاب کردن دارند ,مناسب باشد , اما اجسامی مانند موبایل را نمیتوان با این شیوه ها خارج نمود و احتیاج به ابزارالات مخصوصی هست که تهیه و ساخت آنها برای شما مقرون به صرفه نموده و بهتر است از یک شخصی که کار تخصصی اش همین است کمک بگیرید .
- استفاده از جارو برقی و مکنده هایی که در شرایط تر و خشک کار میکنند .
- استفاده از آهنربا برای اشیا آهنی مانند کلید منزل یا سوییچ ماشین
- باز کردن و شکافتن لوله کشی ساختمان , در صورتی که شی قیمت بسیار زیادی داشته و ارزش هزینه های بالاتر را دارد.
- به خاطر بی تجربگی و ناشی گری افراد عادی از بیرون آوردن جسم مورد نظر , راسا توسط خود اجتناب کرده و به ویژه در مورد اشیا قیمتی بهترین روشهای بیرون آوردن اجسام از چاه توالت را از برخی تعمیرکاران حرفه ای این امر بخواهید. در این زمان ممکن است, استیصال شما موجب شود کاری کنید که شرایط از وضعیت موجود خرابتر شود, بعضی مواقع کاری نکردن بهترین کار است . پس بهترست با خدمات لوله بازکنی تهران پایپر تماس گرفته تا در اسرع وقت و شبانه روزی مشکل را حل نماییم.
اگر چیزی در چاه توالت بیفتد چه کنیم
1-قبل از هر اقدامی بهترست خونسرد بوده و بهترین روش را برای بیرون آوردن قطعه مورد نظر را انتخاب کنید. رعایت مسایل بهداشتی و ایمنی و استفاده از دستکش را خصوصا در این شرایط کرونا حتما جدی بگیرید.
2- از سیفون و فلاش تانک استفاده نکرده و از ریختن آب و مواد دیگر به داخل لوله خودداری کنید.
3- ارتفاع و قطر لوله مذکور را بررسی کنید و سعی کنید از دست برای برداشتن شی مورد توسط دست اجتناب کنید , زیرا ممکن است ارتفاع لوله زیاد بوده ( در سیفون توالت ایرانی) و یا قطر لوله کم باشد و این مساله باعث گیرکردن دست شما در لوله و آسیب به دست شما شود .
3- از ضربات اجسام سنگین و استفاده بی محابا از سیخ , میله و یا هر جسم بلند دیگری تا یافتن روشی کارآمد برای خارج کردن اجسام ممانعت نمایید.
4- با روشن کردن محل مودر نظر بوسیله نور لامپ یا دستگاه تلفن همراه , بررسی کنید که آیا جسم مورد نظر قابل رویت است یا خیر ؟
5- فاصله قسمت زیرین سیفون توالت ایرانی تا کف سرویس بهداشتی بین 30 تا 60 سانتیمتر بوده و ابزار مورد استفاده بایستی حداقل این طول را داشته باشد.