۱۳۹۹ اردیبهشت ۳۰, سه‌شنبه

لوله کشی معکوس شوفاژ

اجرای  لوله کشی معکوس شوفاژ , کلکتوری و انشعابی

لوله کشی شوفاژ معکوس روشی برای ایجاد بالانس چرخش آب شوفاژ بین رادیاتورهای مختلف و حتی واحدهای مستقل یک ساختمان است. به هر دلیلی یک یا چند رادیاتور اگر از مولد گرمایش دور افتاده باشند از لوله کشی معکوس استفاده میشود .


آب گرم بعد از انتقال حرارت خود تبدیل به آب سرد می شود و باید دوباره به پکیچ برگردد تا حرارت از دست رفته را دوباره به دست آورد تا بتواند به رادیاتور بعدی برود.

اما در لوله کشی به روش مستقیم این آب تنها زمانی می تواند به پکیج باز گردد که تا آخرین رادیاتور رسیده باشد.و در نتیجه در این شرایط همیشه رادیاتور آخر سرد است.
لوله کشی معکوس شوفاژ


نحوه لوله کشی شوفاژ به روش معکوس

در لوله کشی شوفاژ به روش معکوس خط لوله رفت به تنهایی از محل پکیج شروع به حرکت کرده و در بین رادیاتورها تقسیم می شود و بر خلاف روش مستقیم خط لوله برگشت از لوله پکیج ابتدا به آخرین رادیاتور رفته و از آن جا شروع به انشعاب گیری تا اولین رادیاتور نزدیک به پکیج می کند.

به بیانی دیگر هر رادیاتور در لوله کشی معکوس یک چرخه بسته حرارتی دارد و گرم بودن یک رادیاتور وابسته به گرم بودن رادیاتورهای دیگر نیست. در نتیجه میزان فشار در رادیاتورآخر هم اندازه میزان فشار در رادیاتور اول است و هیچ تفاوتی در میزان فشار بین رادیاتورهای اول تا آخر وجود ندارد.

مزیت بزرگ لوله کشی به روش معکوس این است که آب گرم خروجی از پکیج تنها برای یک رادیاتور مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از سرد شدن می تواند به تنهایی و بدون نیاز به رفتن تا رادیاتور آخر به کمک لوله برگشت معکوس خود به پکیج باز گشته و گرم شود.


از این روش بهتر است فقط در ساختمان هایی با تراکم بالا و با تعداد زیادی رادیاتور استفاده شود.
در انتخاب جنس لوله ای که قصد استفاده از آن در این روش را دارید دقت کافی را لحاظ کنید، زیرا تمامی لول ها توان مقاومت در فشار بالا را ندارند و بهتر است از لوله کشی شوفاژ با لوله های پنج لایه استفاده کنید.
به منظور اجرای کار لوله کشی به روش معکوس از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید، زیرا تخمین میزان لوله و اتصالات و همچنین فضای مورد نیاز برای طراحی لوله کشی بسیار مهم است.

لوله کشی معکوس هم مانند سایر سیستم ها دارای مزایا و معایبی می باشد که ما در این قسمت به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

مزایای لوله کشی به روش معکوس

بالانس بودن سیستم
توزیع متعادل حرارت و فشار بین کلیه رادیاتورها
کاهش مصرف سوخت و انرژی به دلیل عدم نیاز به بالا بردن دمای پکیج برای رفع مشکل کاهش حرارت در رادیاتورهای آخر
عدم نیاز به استفاده از شیر کنترل فشار در سیستم

معایب لوله کشی معکوس

لزوم استفاده از طول لوله بیشتر در این سیستم
اشغال فضای بیشتر در ساختمان به منظور اجرای لوله کشی
پر هزینه بودن سیستم به دلیل طراحی خاص و تهیه لوله با جنس مناسب
سختی کار نصب و راه اندازی